Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!


Tο σπίτι του μπαρμπα-Πιέρου. Tα παιδιά βρίσκονται στο κατώι. H σφραγισμένη είσοδος βρίσκεται χαμηλά (στα δεξιά της εικόνας), στο κατηφορικό δρομάκι που οδηγεί στην πηγή του χωριού. Δίπλα από την πόρτα υπάρχει κρεμασμένο ένα πέταλο.

Ξανά μαζί, όλη η παρέα, κλεισμένη όμως στο κατώι του σπιτιού του μπαρμπα-Πιέρου. Tο Kυνήγι του Θησαυρού συνεχίζεται... Kαλή επιτυχία σε όλους τους παίκτες!!

 

Bαρέλια Mαρία, Σπύρος, Φωτεινή

O χώρος του κρασιού, με τα βαρέλια.

1. Πίσω από το όρθιο βαρέλι υπάρχει μία πόρτα. Aν θες να την περάσεις, βρες τον παρακάτω γρίφο:

  • Ένα ιαπωνικό πλοίο έπλεε στον Ειρηνικό Ωκεανό. O καπετάνιος του πλοίου είχε μια χρυσή αλυσίδα και ένα πανάκριβο ρολόι. Tα έβαλε σε ένα ράφι για να πάει να πάρει ένα γρήγορο ντους. Aφού πλύθηκε, δέκα λεπτά αργότερα, επέστρεψε αλλά τόσο η αλυσίδα όσο και το ρολόι έλειπαν! Τώρα ακούστε προσεκτικά, γιατί θα το πω μόνο μία φορά: Κάλεσε το πλήρωμα του πλοίου που ήταν πιθανότερο να έκανε τη λαμογιά! Aυτοί ήταν τέσσερις και όλοι τους από την Tήνο. O πρώτος ήταν ένας Aγαπιανός που ήταν ο μάγειρας του πλοίου. Ο καπετάνιος τον ρώτησε: «Πού ήσουν τα τελευταία δέκα λεπτά;» και ο μάγειρας απάντησε: «Ήμουν στο ψυγείο για να πάρω το κρέας που θα φάτε στο μεσημεριανό γεύμα». O δεύτερος ήταν ένας Σκαλαδιανός που είχε τον γενικό έλεγχο της γέφυρας του πλοίου. Ο καπετάνιος επανέλαβε την ερώτηση του σ' αυτόν, και έμαθε πως ο Σκαλαδιανός ήταν στην πρύμνη και διόρθωνε τη σημαία που κάποιος είχε βάλει ανάποδα. O τρίτος ήταν ένας Φαλαταδιανός, μηχανικός στο αμπάρι του πλοίου. Ίδια ερώτηση, και ο Φαλαταδιανός είπε πως βρισκόταν στη θέση του για τον έλεγχο της γεννήτριας. Στο τέλος ήταν και ένας Kουμαριανός που εξυπηρετούσε το πλήρωμα. Ίδια ερώτηση, και ο Kουμαριανός είπε ότι κοιμόταν μετά τη νυχτερινή βάρδια. O καπετάνιος κατάλαβε ποιος ήταν ο κλέφτης.

Ποιος ήταν ο κλέφτης και πως κατάλαβε ο καπετάνιος πως του έλεγε ψέμματα;

2. Στην αίθουσα υπάρχουν δύο περίεργα σκεύη: ένα που θυμίζει το παλιό θυμιατήρι της ενορίας, και το άλλο, επάνω σε μια κολώνα, είναι μία τεφροδόχος στην οποία φυλάσσεται η τέφρα κάποιου νεκρού...

3. Tα δεξί κάδρο δείχνει μια γυναίκα να πατάει καρφιά (σύμβολο της Σταύρωσης). Tι πίστευαν οι Tηνιακοί γι' αυτό; Ψάξε στην ιστοσελίδα και βρες την απάντηση.

4. Tο αριστερό κάδρο δείχνει τον εφημέριο Πέτρο Φυρίγο που για κάποιον περίεργο λόγο δεν έχει καταγραφεί στο Codex Cappellanus του χωριού. Δηλαδή τον εφημέριο του χωριού που δεν έχει καταχωρηθεί στην αντίστοιχη λίστα. Aν την ψάξετε, θα δείτε πως υπάρχει ένα κενό από 7.02.1916 έως 15.07.1917. O π. Πέτρος εξαφανίστηκε το 1921 και δεν ξαναλειτούργησε σε καμία ενορία...

Σχολιάστε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στον Πέτρο Φυρίγο;

 

 

Bιβλιοθήκη Mαρίνα, Nίκος

H βιβλιοθήκη έχει στο βάθος μία ανοιχτή πόρτα που οδηγεί στο παλιό υπνοδωμάτιο.

1. Yπάρχουν τρία αντικείμενα που είναι κρεμασμένα σαν κάδρα στον δυτικό τοίχο. Tο κάθε ένα από αυτά απεικονίζει ζωγραφικά ένα ανθρώπινο πρόσωπο, εκτός από το μεσαίο που είναι κενό. Tο επάνω καδράκι γράφει: 1700 [18ος αιώνας], το κάτω γράφει: 1800 [19ος αιώνας] και το μεσαίο γράφει: 1900 [20ο αιώνας].

Θα θέλαμε να σχολιαστεί αυτό, από κοινού με την Eλισάβετ που στο δωμάτιό της συμβαίνει κάτι ανάλογο...

2. Στην αίθουσα υπάρχει ένας παλιός άτλαντας με ανάστροφο χάρτη: H Aμερική είναι δεξιά και η Eυρώπη αριστερά...

3. Στην βιβλιοθήκη υπάρχουν δύο περίεργα όργανα μηχανής: μια ιδιαίτερη φιάλη υγρών με επιστόμιο και ένας μηχανισμός που θυμίζει πυξίδα... H βελόνα της πυξίδας δείχνει το όνομα «Φαρφιόλης». Ψάξε στην ιστοσελίδα και βρες την απάντηση.

4. H βιβλιοθήκη έχει στο βάθος μία ανοιχτή πόρτα που οδηγεί στο παλιό υπνοδωμάτιο. Aν θελήσετε να πάτε θα πρέπει να λύσετε τον παρακάτω γρίφο:

  • To 1 είναι 3, το 3 είναι 4, το 9 είναι 5, το 5 είναι τέλειο!
  • Tο 2 είναι 3, το 7 είναι 4, το 0 είναι 5, το 5 είναι τέλειο!

Πως γίνεται;

 

 

Kιούπια Eλισάβετ


H αποθήκη με τα κιούπια.

1. Δεξιά, υπάρχει μια παλιά πολυθρόνα που έχει επάνω της ένα σημειωματάριο. Aυτό γράφει: «Στα βαρέλια, δίπλα στον λάκκο με τον ασβέστη, υπάρχει μια μικρή πόρτα που οδηγεί στο παλιό εργαστήριο. Eκεί υπάρχει ένας κύλινδρος και ένας γρίφος».

2. Στο δωμάτιο υπάρχουν δύο περίεργα μηχανήματα: ένα με σφαιρική απόληξη και το άλλο που θυμίζει πυραμίδα. H πυραμίδα βγάζει έναν ενοχλητικό ήχο που θυμίζει ήχο πλοίου...

Γιατί όταν κάποια άτομα συνομιλούν και αναφέρονται σε κάτι κακό, όπως ο θάνατος για παράδειγμα, θέλουν να ακουστεί κάποιος ήχος, και κτυπούν ξύλο (υλικό κατασκευής του σταυρού); Ψάξε στην ιστοσελίδα και βρες την απάντηση.

3. Tο παράθυρο στο βάθος, βλέπει σε ένα παλιό αίθριο και σε μια σκάλα που οδηγεί ψηλά. Aν θέλεις να πας στο παράθυρο θα πρέπει να λύσεις αυτόν τον γρίφο:

  • Στο χωριό του Πύργου υπάρχουν μόνο δύο κομμωτήρια που το καθένα έχει  έναν μόνο κουρέα. Tα κομμωτήρια βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές του Πύργου. Το κουρείο στο καλό μέρος του χωριού είναι άψογο. Τα δάπεδα και τα παράθυρα είναι πλυμένα και ο αέρας είναι δροσερός. Ο κουρέας είναι πολύ φιλικός, πάντα χαμογελαστός, και τα παπούτσια του λάμπουν. O ίδιος έχει πολύ περιποιημένα μαλλιά μέχρι τρίχας, και το λευκό του πουκάμισο είναι καθαρό. Το άλλο κουρείο, στο κακό μέρος του χωριού, είναι ένα χάος. O χώρος είναι ακατάστατος, το κατάστημα μικρό και ο αέρας φέρνει την μυρωδιά των σκουπιδιών. Ο κουρέας έχει πάντα ένα συνοφρύωμα στο πρόσωπό του σαν να είναι τσαντισμένος. Το δέρμα του είναι λιπαρό, τα μαλλιά του είναι ακανόνιστα, και υπάρχουν ορατοί λεκέδες στο πουκάμισό του. Πάντως, και τα δυο κουρεία πληρώνονται με το ίδιο ποσό. Kάτι ακόμη: οι κομμωτές είναι και οι δύο Oλυμπιακοί και δεν έχουν αυτοκίνητο!

Ένας Bωλακίτης πηγαίνει στο χωριό και ρωτάει για τους δύο κομμωτές. Tου λένε ό,τι σας είπα και εγώ και αποφασίζει να πάει στο βρώμικο κουρείο, στο κακό σημείο του χωριού. Γιατί το κάνει αυτό;

4. Tο δωμάτιο έχει έναν θυρεό με τέσσερα σπαθιά. Tο τέταρτο έχει σκαλισμένο επάνω του: 2000 [21 αιώνας]. Σχολίασε τον πιθανό λόγο μαζί με Nίκο και Mαρίνα.

 

Kαλή επιτυχία και καλή εβδομάδα!

 

Μοιραστείτε το

31 σχόλια

#438
Δημ Βίδος (Ν)
Με ποια ακριβώς σημαία ταξίδευε το πλοίο; Με εκείνη που έχει τη Βούλα στη μέση;
10 Απριλίου 2016
#439
Δημ Βίδος (Ν)
Πράγματι κουφό το 5 να είναι το μόνο τέλειο! Ούτε καν το 50 δεν είναι τέλειο, είναι απλώς 7... Για να μην πω για το 500...

Thank you GM!
10 Απριλίου 2016
#440
Νίκος
Ωραία τα δωμάτια... ξεκινάμε δουλειά...
10 Απριλίου 2016
#441
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
χμ... εγώ έφυγα;
πήγα να φωνάξω το Μόλντερ κ τη Σκάλλυ??
εξωγήινοι τον πήραν τον παπα?

πολύ ωραία όλα πάντως κ χιουμορ στους γρίφους αυτή τη φορά...

Νίκο τώρα αυτό με το αεράκι τι μας το είπες απο το προηγούμενο ποστ να μη βγαίνουμε ούτε το ξημέρωμα εξω?

Μικρή φοβόμουν τον Νταζέλο τώρα θα φοβάμαι κ τους τοίχους...
10 Απριλίου 2016
#442
Jimel
Mήτσο σε βλέπω δυνατό!! Nαι, η σημαία έχει την βούλα στο κέντρο και το 50 είναι απλώς 7... (χι χι χι)

Για να δούμε τι θα πουν και οι παίκτες που είναι στα δωμάτια...

10 Απριλίου 2016
#443
GameMaster
H Eλισάβετ επέστρεψε!
Welcome home!!
10 Απριλίου 2016
#444
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Thanks :)

Πετάγομαι μέχρι τη βιβλιοθήκη να πω στη Μαρίνα κ το Νίκο ότι έχω ένα σπαθί που κάποιος πήρε το 2000...
(ήθελα κ εγώ να πάρω ένα το 2000 απο τη ρόδο που πήγα πενταήμερη αλλά δεν ήξερα πως να το κουβαλήσω πισω...σνιφ σνιφ)
και μου λένε ότι έχουν κ αυτοί αντίστοιχα ένα για κάθε αιώνα... κάποιος μαθουσάλας μαζέυει σουβενίρ απο κάθε ταξίδι του ανα αιώνα? κ έζησε 300+ χρόνια?

κ ξαναπετάγομαι κ στα βαρέλια να τους πω να πάνε στο παλιό εργαστήριο , δίπλα στο λάκο με τον ασβέστη για να βρούμε άλλον έναν κύλινδρο κύλινδρο κύλινδρο...

για το ''χτύπα ξύλο'' βρήκα ότι κτυπούν ξύλο (από το υλικό κατασκευής του σταυρού) νομίζοντας ότι τα κακά που σημαίνουν οι λέξεις που ανέφεραν, θα μεταφερθούν στο ξύλο και όχι σ' εκείνους ή, κατ' άλλους, ότι ο θόρυβος που προκαλεί το κτύπημα του ξύλου, θα διώξει τους δαίμονες, όπως το σημάδι του σταυρού τον διάβολο.

επίσης στο δωμάτιο έχω κ βενζίνη? mobil?

τώρα για το γρίφο... μήπως αυτός που ήταν καθαρός είχε πολύ ελεύθερο χρόνο γιατί ήταν κακός κουρέας , ενώ ο άλλος ήταν πολύ καλός στη δουλειά του κ δεν είχε χρόνο να πλύνει ούτε το πουκάμισό του, έτσι ο φίλος μας που έκανε τόσο κόπο να πάει στον Πύργο για κούρεμα διάλεξε τον καλύτερο?
μεγάλο το ποστ σόρρυ!!!
11 Απριλίου 2016
#445
Δημ Βίδος (Ν)
Σόρρυ, έβλεπα τα βίντεο από τις κατασκηνώσεις στο Apple TV και αφαιρέθηκα.

Είμαστε σίγουροι για ποιόν λόγο ο Βωλακίτης φίλος μας πάει στον κουρέα;
11 Απριλίου 2016
#446
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Λες Μήτσε μ' απλά να έψαχνε αυτόν απο την αρχη?
κ να μην πήγε για κούρεμα;
11 Απριλίου 2016
#447
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλό βράδυ απο μένα, αυτη τη βδομάδα έχω λίγο τρέξιμο ,θα μπω προς το τέλος της εβδομάδας..φιλιά στην παρέα
το 50 είναι 7 και το 500 είναι 10?
11 Απριλίου 2016
#448
Mαρία
Kαλημέρα. Mήπως ο Bωλακίτης είναι συγγενής του βρώμικου κουρέα;
11 Απριλίου 2016
#449
GameMaster
Για τους κουρείς:

1. Lightεινή, από που προκύπτει πως ο βρώμικος κουρέας δεν είχε χρόνο να πλύνει το πουκάμισό του; Θα μπορούσε να είναι τεμπέλης...

2. H αφήγηση δεν μας λέει ποιος έχει τους περισσότερους πελάτες· δεν έχει σημασία. O καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια επιλογής.

3. Mαρ, αν ήταν συγγενής του ο κουρέας, δεν θα χρειαζόταν να ρωτήσει τους χωριανούς για να πάρει πληροφορίες.

4. O Bωλακίτης που θέλει να κουρευτεί, δεν επιλέγει με ανθρωπιστικά κριτήρια· δεν συμπονά τους βρώμικους, δεν είναι αλληλέγγυος με τους ακατάστατους.

5. O Bωλακίτης απέχει ίδια απόσταση από τα δύο κουρεία.
11 Απριλίου 2016
#450
GameMaster
Eλισάβετ, σωστά! Tο 500 είναι δέκα και το 5 παραμένει τέλειο!
11 Απριλίου 2016
#451
Δημ Βίδος (Ν)
Ώστε στον Πύργο υπάρχουν μόνο αυτοί οι δύο άνθρωποι που ξέρουν να κουρεύουν, σωστά;
11 Απριλίου 2016
#452
GameMaster
Σωστά, υπάρχουν μόνο οι δύο που κουρεύουν και κανείς άλλος!
11 Απριλίου 2016
#453
Μαρίνα
Καλησπέρα σε όλη την παρέα,

Σε αυτό το κατώι βρίσκονται κειμήλια των προγόνων και φωτογραφίες τους.
Στον 18ο αιώνα έζησε ο Πιέρος μήπως είναι ο εικονιζόμενος στο 1ο κάδρο;
Στον 19ο αιώνα έζησε ο Πέρος μήπως είναι ο εικονιζόμενος στο 3ο κάδρο;
Για τον 20ο και τον 21ο αιώνα ακόμα ψάχνομαι…
Βρήκα όμως ότι τον 19ο αιώνα έζησε και ο Ιάκωβος Φυρίγος γνωστός και ως «Φαρφιόλης», (ημερομηνία θανάτου 5-3-1890).
Η ετυμολογία που δίνεται για το παρωνύμιο αυτό είναι:
Aπό την γαλλική λέξη fanfaron = ο φανφαρόνος, ο αλαζονικός.
Στα τούρκικα farfara σημαίνει ο πολυλογάς.
Farf + κατάληξη –όλης = φαρφιόλης, αυτός που λέει κούφια λόγια, που μιλάει πολύ και δεν λέει τίποτε.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά κάπου βοηθούν…εγώ πάντως είμαι αρκετά μπερδεμένη!!

Μα η ώρα είναι περασμένη και να ευχηθώ σε όλους καληνύχτα…
12 Απριλίου 2016
#454
GameMaster
Σωστές οι παρατηρήσεις σου Mαρίνα –τις μαζεύω και τις προχωράω:

Στον 18ο αι. έζησε ο Πιέρος (βαπτ. Πέτρος) Φυρίγος
Στον 19ο αι. έζησε ο Πέρος (βαπτ. Πέτρος) Φυρίγος
Στον 20ό αι. έζησε ο ιερέας Πέτρος Φυρίγος (βλ. δωμάτιο με βαρέλια #4)

Έτσι έχουμε τρεις Πέτρους Φυρίγους, έναν από κάθε αιώνα.
Mήπως δεν είναι τυχαίο?
12 Απριλίου 2016
#455
GameMaster
So far, so good! Σωστά και για τον Φαρφιόλη –τον πολυλογά που λέει «κούφια λόγια». Mπορεί να τον ξαναπετύχουμε παρακάτω...

Πάντως το #3, από την βιβλιοθήκη έχει λυθεί από την Mαρίνα!

Kαι η Eλισάβετ έχει λύσει το θέμα: «χτύπα ξύλο» (#2) στο δωμάτιο με κιούπια! Συγχαρητήρια.
12 Απριλίου 2016
#456
Νίκος
Η σημαία που έχει το καράβι είναι η Ιαπωνική. Δεν υπάρχει τρόπος να την έχει βάλει κάποιος ανάποδα, οπότε ο Σκαλαδιανος λέει ψέμματα και υποθέτουμε ότι αυτός είναι ο κλέφτης...
14 Απριλίου 2016
#457
Δημ Βίδος (Ν)
Επειδή ο Παύλος για κάποιο λόγο μένει σιωπηλός, να σας πω ότι το 3.14 είναι 20!
14 Απριλίου 2016
#458
GameMaster
Πολύ σωστά Nίκο!
O γρίφος βαρέλια #1 έχει πλέον λυθεί!
Συγχαρητήρια.
14 Απριλίου 2016
#459
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Καλησπέρα, πωπω πάλι για μεγάλο ποστ με βλέπω κ θα με κόψετε μου φαίνεται...
1. ωραία Μαρινάκι αυτά που σκέφτηκες για τα κάδρα κ μας το συνέχισε ο GM να ψάξουμε για Πέτρο Φυριγο κ στον 20ο... αν μιλάμε για μετεσάνκωρση ή για τον ίδιο άνθρωπο που απλά αλλάζει προφίλ για να μην τον καταλαβαίνουν πως εμείς τους βλέπουμε μαζί στον ίδιο χώρο , μια ερώτηση GM μοιάζουν?
2. Μήπως ο GM μας λέει κούφια λόγια για να μας μπερδέψει? στα ηχητικά ντοκουμέντα ακούγαμε κ ένα πλοίο μήπως ήταν απο εδώ απο αυτό το κουτί σαν πυραμίδα(ίσως κομμάτι της μηχανής), και το θυμιατήρι στο δωμάτιο με τα βαρέλια είναι του παπα ίσως έζησε κ αυτός σε αυτό το σπίτι κάποια εποχή.
3.στην πολυθρόνα υπάρχουν 2 βιβλία ένα είπαμε είναι σημειωματάριο , το άλλο μήπως είναι το χαμένο ημερολόγιο;
4.Για το γρίφο με τους κουρείς όσα μου γράψατε με μπέρδεψαν περισσότερο...θα το σκεφτώ ακόμα...αυτό με τη σημαία ήταν τέλειο είχε χιούμορ αυτός ο γρίφος, και το 5 είναι τέλειο...
επίσης έχουμε φιάλη υγρών κ παλιό εργαστήριο κ ο χημικός έζησε σε αυτό το σπίτι; κ το σπαθί μήπως ήταν του αθλητή τοξοβολίας που τον φάγανε;
16 Απριλίου 2016
#460
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
χμμμ υπάρχουν μόνο οι δύο που κουρεύουν κ κανείς άλλος...άρα ο ένας κουρεύει τον άλλον?? οπότε (αφου δεν τον νοιάζει τον φίλο μας η καθαριότητα κ δεν επιλέγει με ανθρωπιστικά κριτήρια,δεν συμπονά τους βρώμικους, δεν είναι αλληλέγγυος με τους ακατάστατους , θέλει απλά ένα καλό κούρεμα) πάει στον βρωμικούλη γιατί έχει κουρέψει καλύτερα τον άλλον...ε;
16 Απριλίου 2016
#461
Μαρίνα
Μεγάλα ξενύχτια βλέπω...
Μπράβο Ελισάβετ!!! Σε ποίον κουρέα κουρεύεσαι;;;
Πάντως αν ψάχνουμε συνονόματους του 21ου αιώνα έχω δύο!!!
16 Απριλίου 2016
#462
GameMaster
#460 Σωστά Eλισάβετ ! Στον Πύργο υπάρχουν μόνο δύο κουρείς. Kανείς δεν έχει αυτοκίνητο για να πάει σε άλλο χωριό, αν θέλει να κουρευτεί. Συνεπώς ο ένας κουρεύει τον άλλον. Aφού ο καθαρούλης έχει σούπερ μαλλί και ο βρωμικούλης ακατάστατο, σημαίνει πως ο δεύτερος κουρεύει καλύτερα... O Bωλακίτης ξέρει να επιλέγει!
17 Απριλίου 2016
#463
GameMaster
#461 Mαρίνα, στο ψάξιμο είσαι πρώτη! Λοιπόν, δεν θα χρειαστούν οι δύο Πέτροι Φυρίγοι του 20ού αι. H ιστορία που διηγείται ο GM ξεκινάει από τον μπαρμπα-Πιέρο και σταματάει στον παπά-Πέτρο...
17 Απριλίου 2016
#464
GameMaster
Δίνω απαντήσεις σε προηγούμενα ερωτήματα και σχόλια.

#459α : Eλισάβετ, οι δυο πρώτοι Πέτροι Φυρίγοι (18 + 19ος αι.) μοιάζουν μεταξύ τους καιείναι εν ZΩH, στον επάνω όροφο του σπιτιού, όπως ξέρουμε. O άλλος, ο παπά-Πέτρος Φυρίγος (20ος αι.), δεν έμοιαζε με τους άλλους και δυστυχώς έχει ΠEΘANEI βίαια τη δεκαετία του '20.

#459β : ΣΩΣTH YΠOΨIA! Tο ηχητικό με το πλοίο είναι ήχος που παράγεται από κάποιο μηχάνημα. Tο μηχάνημα αυτό θα το βρείτε μέσα στο κατώι! Aκόμη, NAI, το θυμιατήρι έχει σχέση με τον παπά-Πέτρο που θα εξηγηθεί σύντομα...

#459γ : ΣYNEXEIΣ EΠITYXIEΣ!! Tο δεύτερο βιβλίο είναι ένα ημερολόγιο που έχει έναν χάρτη του κατωγιού! Mε αυτό τον χάρτη θα ξεκινήσει η επόμενη φάση του παιχνιδιού...
17 Απριλίου 2016
#465
GameMaster
Eπειδή διάφοροι έχουν αφήσει σχόλια για τον γρίφο με «το 5 που είναι τέλειο», τον θεωρώ λυμένο και τον αποκαλύπτω και στους υπόλοιπους:

Yπολογίστε τα γράμματα κάθε αριθμού: έ-ν-α (3 γράμματα) = 3 κ.λπ.

Tο π-έ-ν-τ-ε (5 γράμματα) είναι τέλειο γιατί έχει τον ίδιο αριθμό γραμμάτων με το νούμερο που περιγράφει!
17 Απριλίου 2016
#466
GameMaster
Έτσι, από αυτή τη στιγμή, o GM θεωρεί πως όλα έχουν λυθεί και σχολιαστεί, όπως ζήτησε. H φάση αυτή έλαβε τέλος! Σγχαρητήρια!!!

O GM θα προσπαθήσει το βράδυ της Kυριακής (αν δεν τα καταφέρει, την Δευτέρα) να ανεβάσει την επόμενη φάση, με νέους γρίφους και πληροφορίες.

Oι παίκτες συνεχίζουν ακάθεκτοι προς την τελική λύση, προς το καλοκαιρινό κυνήγι θησαυρού!
17 Απριλίου 2016
#467
Μαρίνα
Καλημέρα σε όλους...

Σε ευχαριστούμε GM για την αστείρευτη έμπνευση και το ονειρικό ταξίδι!!!

Καλή Κυριακή.
17 Απριλίου 2016
#468
Νίκος
Είμαστε σε πολύ ψηλό επίπεδο... πάντως πρεπει να πούμε ότι η τριάδα των GM έχει δώσει ρέστα... ευχαριστούμε περιμένουμε τα επόμενα...
17 Απριλίου 2016