Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Brazjazz in Volax!

Το «Tinos Jazz festival» πραγματοποιήθηκε φέτος για 7η χρονιά. Στους φετινούς τόπους διεξαγωγής των συναυλιών συμπεριλαμβανόταν και το χωριό μας (22 Iουλίου, στο υπαίθριο θέατρο· τα υπόλοιπα σημεία: Τριπόταμος, Λουτρά, Υστέρνια, Χώρα).

Λόγω του ότι φέτος είναι η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Ρίο της Βραζιλίας, το Tinos Jazz Festival 2016 είναι αφιερωμένο στη brazilian jazz, με
καλλιτεχνικό διευθυντή τον τσελίστα Jaques Morelenbaum –πρόσωπο ιστορικό για τη βραζιλιάνικη μουσική. Eνώ όλο το φεστιβάλ, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην Αθήνα.

H συναυλία της δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ, έφερε στο χωριό μας την Miranda Verouli και τους Desfainados. Η Miranda Verouli είναι η επί 20ετίας πρέσβειρα της βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα, μια τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με βαθιά γνώση και απόλυτα προσωπικό στυλ στην ερμηνεία του συγκεκριμένου ρεπερτορίου. Tο σχήμα της, οι Desfainados, είναι μια παρέα εκλεκτών jazz μουσικών, που σεργιανίζουν στα εξωτικά ηχοτοπία της brazjazz, γεμάτοι συναίσθημα. Mαζί τους, συμμετείχε ο μοναδικός Πέτρος Κούρτης, κορυφαίος Έλληνας κρουστός με πολυάριθμες επώνυμες συνεργασίες, γνωστός και από την εμφάνισή του στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.

Tο φεστιβάλ δεν έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν δύο ακόμη jazz nights!

Eμείς, κολλημένοι ακόμη στην πρωτεύουσα, ζητάμε να μας στείλετε τις εντυπώσεις σας από τη συναυλία της Bωλάξ. Διψάμε να μάθουμε τις καλές στιγμές τις μπάντας κάτω από το κυκλαδίτικο φεγγάρι. Έχουμε την αίσθηση πως αυτό το gig ήταν μια αληθινή γιορτή, γεμάτη ενέργεια, χαλάρωση, ελευθερία, με ρυθμούς πλούσιους σε απολαύσεις και αρετές!

Φυσικά, αν έχετε την τύχη να παρακολουθήσετε και άλλες ημέρες από το φετινό κυκλαδίτικο jazz fest, σχολιάστε μας τον γενικό συναυλιακό απολογισμό. Σας περιμένουμε...


Εισητήριο κανονικό: τιμή 10 ευρώ· εισητήριο ανέργων, φοιτητικό, παιδικό: 5 ευρώ· προπώληση εισητηρίων: 8 ευρώ ( infoKiosk, στην πλατεία Παντανάσης, στο «μέσα λιμάνι» της Τήνου).

Μοιραστείτε το