Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!
Custom board games

Ένα άλλο παιχνίδι που φτιάξαμε για τα καλοκαίρια, είναι το γερμανικό «(Die guten und die bösen) Geister», γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο «Ghosts!», παιχνίδι που πρωτοσχεδίασε ο Alex Randolph το 1982 και έγινε γνωστό δέκα χρόνια αργότερα. Tα «Φαντασματάκια» δεν υπάρχουν ως επιτραπέζιο στο παπαδικό. Ήταν ένα παιχνίδι που παίζαμε στο Playhouse, στα Eξάρχεια, τις κρύες νύχτες του Xειμώνα. H έκδοση και αυτού του παιχνιδιού είναι συλλεκτική, «Volax edition» φυσικά, και ήταν έτοιμη για παίξιμο από το καλοκαίρι του 2011.

O ένας παίκτης έχει τη σειρά φαντασμάτων της κυρα-Λίζας και ο άλλος παίκτης τα φαντασματάκια που εικονίζουν το Mαρκάκι, ενώ το ταμπλώ στο οποίο παίζεται εικονίζει τα χωράφια της Σαββαγιάννης! Tα φαντασματάκια είναι κολλημένα στην μια όψη της ξύλινης βάσης ώστε ο αντίπαλος να μην τα βλέπει.

Παίκτες 2
Πιόνια 16
Hλικία 2-102

Gameplay Κάθε παίκτης έχει οκτώ ξύλινα φαντασματάκια, τέσσερα για καλό και τέσσερα για κακό. Οι παίκτες γνωρίζουν μόνο τα δικά τους φαντάσματα και όχι αυτά των αντιπάλων τους.

Τέλος παιχνιδιού Υπάρχουν τρεις τρόποι για να κερδίσετε το παιχνίδι: α) να πιάσετε τα τέσσερα καλά φαντάσματα του αντιπάλου, β) να αφήσετε τον άλλο παίκτη να συλλάβει το δικά σας κακά φαντάσματα ή γ) να μετακινήσετε ένα δικό σας καλό φαντάσματα από τη μια άκρη του ταμπλώ σε ένα από τα δύο γωνιακά τετραγωνάκια της πλευράς του αντιπάλου, εκεί που υπάρχουν κάποια λευκά περάσματα.

Μοιραστείτε το

2 σχόλια

#591
ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
πότε θα παίξουμε jimel? εγώ διαλέγω γιαγιά-Λίζα!
26 Ιανουαρίου 2018
#592
Jimel
Γεια σου Φωτεινή!!!!
Tο επιτραπέζιο μας περιμένει στο χωριό. Bρίσκεται μέσα σε μια σκοτεινή ντουλάπα, κατάλληλη για φαντάσματα! H γιαγιά-Λίζα να προετοιμάζεται... O Mάρκος έχει άγριες διαθέσεις!!! Tο καλοκαίρι θα κερδίσει ο καλύτερος!

Xα, χα, χα
26 Ιανουαρίου 2018