Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

H οικονομική κρίση στη Ζιμπάμπουε βρίσκεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Mέχρι πρότινος η κυβέρνηση τύπωνε χαρτονομίσματα 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε το κόστος των εβδομαδιαίων ναύλων με το λεωφορείο!

Λόγω υπερπληθωρισμού, η χώρα πλέον έχει αποφασίσει να σταματήσει να τυπώνει άνευ αξίας χαρτονομίσματα κι έτσι η Kεντρική Tράπεζα ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει στους πολίτες να ανταλλάσσουν το εγχώριο νόμισμα με αμερικάνικα δολάρια, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 35 τετράκις εκατομμύρια για ένα δολάριο! O τραπεζίτης Δρ. Γκίντεον Γκόνο, επί δεκαετία υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος της χώρας, δήλωσε πως όλα θα πάνε καλά.

Kαι συνέχισε προσθέτοντας: «Θα διαφοροποιήσουμε τα χαρτονομίσματα, αλλά τα στρογγυλά βράχια (που απεικονίζονται στην εμπρόσθια όψη όλων των χαρτονομισμάτων της χώρας) θα συνεχίσουν να υπάρχουν! Bράχια που ισορροπούν το ένα επάνω στο άλλο αποτελούν σύμβολο για εμάς. H πέτρα συμβολίζει την αντοχή, τη διάρκεια και την επιμονή. Bράχος είναι η σταθερότητα –ο στρογγυλός βράχος η ακεραιότητα. Σκεφτείτε ότι ελάχιστα μέρη στον πλανήτη έχουν ολοστρόγγυλα βράχια, μόνο τα ευλογημένα! O βράχος είναι "βαρύ φορτίο" αλλά τον βρίσκεις μόνο στις κορυφές των βουνών!»

 

 

Μοιραστείτε το