Βωλάξ, Τήνος. Τόπος όμορφος και ζωντανός. Χωριό αγαπημένο. Μέρος που θέλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε πιο πολύ από ποτέ! Εκτιμούμε όλα όσα μας προσφέρει μέσα απ' την ιστορία και την κουλτούρα του, μέσα από την αξεπέραστη φύση και τις αξίες των ανθρώπων του...
Ακολουθήστε μας!

Δημιουργήστε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, με ιδέες και λύσεις που σας προτείνει η Mαίρη του Zακ, μετά από πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο, ώστε να πλησιάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χωριού μας!

Όποιος έχει επισκεφτεί την Βωλάξ, έστω και πλοηγούμενος μέσα από τον ψηφιακό χώρο, μένει μαγεμένος από την άγρια και λιτή ομορφιά αυτού του τόπου. Αν έχετε την τύχη, μάλιστα, και σας καλέσουν οι χωρικοί από τα παλαιότερα σπίτια του χωριού, θα παρατηρήσετε ότι μέρος των δομικών υλικών αποτελούν τα ίδια βράχια! Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί έχουν εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός όχι μόνο στην Βωλάξ αλλά και σε αρκετά μέρη του πλανήτη... 

Πάρτε, για παράδειγμα, το εστιατόριο που βρίσκεται στο North Scottsdale της Αριζόνας και είναι γνωστό με το όνομα«The Boulder House». Κατασκευασμένο το 1980 από τον αρχιτέκτονα Charles Johnson εκμεταλλεύεται τα γρανιτικά βράχια, ύψους 20-30 ποδιών και 1.6 δισεκατομμυρίων ετών, όμοια με αυτά της Βωλάξ. Ο χώρος αυτός εντυπωσίασε και έγινε εξώφυλλο σε ένα από τα πιο σημαντικά περιοδικά αρχιτεκτονικής στον κόσμο, το Architectural Digest. Όσοι έχουν επισκεφτεί τον χώρο, μας μιλάνε για τα απίστευτα βράχια αλλά και για το υπέροχο γκουρμέ φαγητό του Μεξικανού σεφ, συνοδευόμενο από ένα απλό ποτήρι pinot grigio.

 

 

Μπορεί για τους περισσότερους από εσάς η Αριζόνα να δείχνει κάπως μακρινή, σίγουρα όμως υπάρχει τρόπος να πλησιάσετε την αίσθηση των στρογγυλών βράχων. Ακολουθήστε τις προτάσεις μας, μέσα από παρόμοια στοιχεία που επιλέξαμε μέσα από το διαδίκτυο, και κάνετε τον δικό σας χώρο όπως δεν τον έχετε φανταστεί μέχρι τώρα.... Και φαντασία, δόξα τω Θεώ, έχετε.

 

 

Τι θα λέγατε λοιπόν εάν ξαπλώνατε σε αναπαυτικά «βράχια» αντί ενός συμβατικού καναπέ; Η Γαλλίδα σχεδιάστρια Stéphanie Marin εμπνεύστηκε τη σειρά Livingstones  θέλοντας να μιμηθεί τις καθαρές γραμμές που βρίσκονται στη φύση.

 

 

Το όνειρο της Stéphanie έγινε πραγματικότητα χάρη στην εταιρεία Boulder Design, η οποία προτείνει να τοποθετούμε αυτά τα μαξιλάρια τυχαία, σαν ομαλές ασύμμετρες γκρίζες πέτρες, έξω στην φύση. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να τοποθετήσουμε την μία μετά την άλλη για να πηδήξουμε το νερό και να περάσουμε απέναντι!

 

 

Eίναι αλήθεια ότι αγαπούμε αυτό το σουρεαλιστικό concept με τις άνετες πέτρες μαλλιού που μπορείτε να το χαρείτε κυρίως σε κάποια γωνιά του σπιτιού σας. Σε παρόμοιο ύφος κινείται και η νέα σειρά της Molo Design παρουσιάζοντας μικρότερα κομμάτια από παρόμοιους χρωματικούς τόνους ακριβής τσόχας. Πρόκειται για τα μαξιλάρια felt rocks που, παρά την παραπλανητική εμφάνισή τους, αποδεικνύονται ιδιαίτερα αναπαυτικά.

 

 

Το σαλόνι σας, εκτός από τα υπέροχα αυτά μαξιλάρια-καναπεδοπολυθρόνες, μπορείτε να το αναδείξετε με αυτή την αυθεντική φωτογραφία του Ferrell McCollough, από το Εθνικό Πάρκο της Acadia. Η έμπνευση να τοποθετήσει ο φωτογράφος ένα μικρό κερί κάτω από τον κεντρικό βράχο επειδή του είχε τελειώσει η μπαταρία του φλας αποδείχτηκε ιδανική... 

 

 

Άλλο ένα φωτογραφικό έργο όπως αυτό του Harold Jones, με τίτλο «Early Bloom, City of Rocks», φαίνεται να ταιριάζει υπέροχα επάνω στο κεντρικό σας τζάκι.

 

 

Aν πάλι θέλετε κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό –και διαθέτετε φυσικά και έναν άλφα κήπο– σας προτείνουμε το γλυπτό της Αυστραλιανής Joan Campbell. Η καλλιτέχνις το δημιούργησε εξ'ολοκλήρου από κεραμικό, ώστε να μπορεί να μεταφέρεται πιο εύκολα, αν ό, μη γένοιτο χρειαστείτε τον χώρο για να φτιάξετε πισίνα για τα παιδιά...

 

 

Σίγουρα έχετε δει κεριά σε σχήμα βράχου. Ρεσώ όμως, μέσα σε πραγματικό γρανιτικό πέτρωμα όπως αυτά του William Herkes, ίσως δεν έχετε ξαναδεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ με 170 δολάρια μπορεί να γίνουν άμεσα δικά σας. Και αν σας κόπηκε η ανάσα από το ερώτημα πώς-κάθε-πέτρα- κοστίζει-42-δολάρια, μπορείτε να πιείτε λίγο νερό από το κεραμικό μπουκάλι της Susan Maguire και να προχωρήσετε στην επόμενη αγορά σας.

 

 

Πολλοί δεν πιστεύουν ότι το τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ είναι από μόνο του ικανό να αλλάξει όλη την όψη του σαλονιού σας! Αγοράστε την δημιουργία «coffee table haiku» του Kevin και έχετε πετύχει το ανέφικτο. Μην ανησυχείτε που οι πέτρες είναι ψεύτικες. Το κρύσταλλο είναι πραγματικό.

 

 

Και μια και λέμε πραγματικό, σας προτείνουμε την custom σειρά «rock» της εταιρείας Bali. Είναι μπανιέρες φτιαγμένες από πραγματικά βράχια, που βρίσκονται διάσπαρτα στο ομώνυμο νησί της Ινδονησίας. Έτσι, όχι μόνο θα ξεχωρίζετε, αλλά θα είστε και ο μοναδικός κάτοχος της συγκεκριμένης μπανιέρας αφού είναι αδύνατον να υπάρχουν ακριβώς τα ίδια δίμετρα βράχια στη φύση...

 

 

Και για να μην αισθάνεστε με όλα τα παραπάνω σαν τους Flintstones, σας δίνουμε και λίγο αέρα με τα υπέροχα δαντελένια φωτιστικά-μπαλόνια ώστε να στολίσετε την αγαπημένη σας γωνιά του σπιτιού και να σκέφτεστε τις επόμενες διακοπές σας στο νησί της Τήνου. Γιατί, για την ώρα, η Αριζόνα πέφτει μακριά.

 

Marie-Christine, Αύγουστος 2012
Για την μεταφορά: mix_07.2015

Μοιραστείτε το